KUNDALINI YOGA

WAT IS YOGA?
Het woord ‘yoga’ betekent verbinding. Door yogaoefeningen verbinden we ons met alle aspecten van ons wezen en met alle manifestaties van de schepping. We verbinden onze mind, body en soul en we maken ook weer verbinding met het grotere geheel
KUNDALINI YOGA
Kundalini yoga wordt de yoga van het bewustzijn genoemd.Het is een duizenden jaren oude vorm van yoga die stamt uit de tijd dat alle yogasystemen nog één geheel vormden.
Men noemt kundalini yoga ook wel de moeder van alle yoga’s. Deze yoga werd oorspronkelijk alleen doorgegeven van leraar op leerling. Eind jaren 60 bracht Yogi Bhajan Kundalini yoga vanuit India naar het Westen.
Hij zag dat deze technieken nodig waren in onze steeds veranderende westerse maatschappij. Technologie blijft ontwikkelen, we worden overdonderd door informatie en de werkdruk ligt steeds hoger. Ons lichaam en zenuwstelsel staan steeds meer onder spanning en stress. 
Kundalini yoga geeft ons de technologie die ons leert om te gaan met de uitdagingen van de 21ste eeuw. Kundalini energie wordt gesymboliseerd door een slapende slang die opgerold ligt aan de basis van de ruggegraat.
Het is een creatieve, helende energie van bewustzijn die in iedereen slapend aanwezig is. In Kundalini yoga leren we deze energie in onszelf te vinden en te gebruiken.
Regelmatige yogabeoefening maakt ons lichaam sterk, vitaal en soepel en maakt ons zenuwstelsel krachtig. Het laat ons kliersysteem optimaal werken en onze levensenergie goed doorstromen.
Yoga maakt je gezonder, meer energiek, meer in staat om van het leven te genieten en te houden van jezelf en van de anderen. 
Kundalini yoga helpt ons om ons lichaam en geest meer te ontspannen en om ons bewustzijn te zuiveren van belemmerende emotionele en mentale patronen. Hierdoor worden we ons bewuster van onze eigen scheppingskracht en de richting in ons leven. 
Yoga helpt je om je intuïtie te ontwikkelen en een bewust en spiritueel leven te leiden te midden van onze drukke maatschappij. 
Je zou kunnen zeggen dat yoga ons ‘heler’ maakt… we worden weer meer onszelf. Onze ziel kan weer doorstralen in de aardse persoonlijkheid.